Individuele auticoaching in Sint-Niklaas

Krijg begeleiding voor autisme op jouw maat

Autisme uit zich op verschillende manieren bij verschillende individuen. Het is dus belangrijk om te erkennen dat elk persoon uniek is en zijn of haar eigen specifieke behoeften heeft.

Autisme beslaat een breed spectrum waardoor niet alle strategieën voor iedereen van toepassing zullen zijn. Tijdens de coaching gaan we opzoek naar jouw manier om met je uitdagingen om te gaan.

Voor wie?

Deze vormen van individuele auticoaching zijn bedoeld voor jongeren vanaf 16 jaar. Voor jongere kinderen met autisme bieden we altijd auticoaching met ouderbegeleiding aan.

Gespecialiseerde werking voor autisme

Naast het begrijpen van autisme, ben je misschien ook op zoek naar praktische tips, suggesties en strategieën die je kunt toepassen in het dagelijks leven. Deze kunnen een meerwaarde bieden voor zowel mensen met autisme zelf als hun omgeving. Het gaat hierbij om het creëren van een autismevriendelijke omgeving, het aanpassen van communicatiestijlen, het omgaan met veranderingen en het bevorderen van de zelfstandigheid en welzijn van mensen met autisme. Ik leer zelf nog dagelijks bij over autisme en ga graag met je aan de slag om je eigen weg hierin te zoeken.

Mogelijke onderwerpen voor auticoaching

  • Psycho-educatie: ik en mijn autisme
  • Omgaan met prikkels en stress: hoe zorg ik voor basisrust
  • Motivatie en faalangst - omgaan met fouten maken en perfectionisme
  • Leren plannen en organiseren - dagschema's en stappenplannen, taakanalyses, (huis)werk plannen
  • Vrijetijdsvaardigheden - ondersteuning bij het organiseren van vrije tijd
  • Vraaggestuurde ondersteuning

Elk coachingstraject is afgestemd op de unieke behoeften van de persoon.

Neem vrijblijvend contact op

Start jouw coachingstraject op maat.

Disclamer en privacy