Groeiateliers en trajecten

Een kijkje in een groeiatelier

Ik ben ervan overtuigd dat ook voor kinderen met (een vermoeden van) autisme het verkennen van creativiteit, spel en ontspanning zeer waardevol is. Daarom organiseer ik verschillende groeiateliers in kleine groepjes. Deze activiteiten kunnen dienen als krachtige instrumenten om zelfinzicht te vergroten, persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en het uitbreiden van de variëteit aan keuzemogelijkheden voor hun vrije tijd.

Zowel kinderen met (een vermoeden van) autisme als kinderen zonder een diagnose, maar die zich beter voelen in een klein groepje, zijn welkom.

Jezelf ontdekken

Een groeiatelier is een inspirerende en creatieve ruimte waar kinderen de kans krijgen om zichzelf beter te leren kennen en te groeien op verschillende gebieden. In elk atelier wordt gewerkt aan een specifiek thema, variërend van ontdekken van emoties en talenten tot veerkracht en ademtechnieken voor ontspanning. De rode draad is het verkennen en begrijpen van de innerlijke wereld.

Een typische sessie in een groeiatelier begint vaak met een boeiend verhaal of prentenboek dat het gekozen thema belicht. Dit verhaal fungeert als een bron van inspiratie en biedt inzicht in het onderwerp dat die dag centraal staat.

Na het verhaal gaan de kinderen aan de slag met creatieve activiteiten die gerelateerd zijn aan het thema. Dit kan onder meer het vormgeven van een krachtdiertje uit klei zijn, het creëren van een troostpopje uit vilt of het samenstellen van een talentendoosje. Deze activiteiten bieden hen de mogelijkheid om hun gedachten en gevoelens te uiten en te verkennen.

Het uiteindelijke doel van een groeiatelier is zelfontdekking en zelfbewustzijn. De kinderen worden aangemoedigd om te begrijpen hoe het thema van die dag betrekking heeft op hun eigen leven. Hierdoor kunnen ze stappen zetten in de richting van persoonlijke groei, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het vergroten van hun zelfvertrouwen.

Kortom, een groeiatelier is een bijzondere en ondersteunende omgeving waar kinderen de ruimte krijgen om zichzelf beter te begrijpen, hun emoties te uiten, hun talenten te ontdekken en hun veerkracht te vergroten. Het is een plek waar groei en zelfontplooiing centraal staan.

Kleine groepen

De groeiateliers gaan door wanneer er minstens drie deelnemers zijn ingeschreven. Een kleine groep van maximaal vier deelnemers is bijzonder geschikt voor kinderen met autisme en kinderen die snel overweldigd zijn door grote groepen.

Elk groeiatelier gaat door op zaterdagen van 10u tot 12u.

Je kan inschrijven via het inschrijvingsformulier.

Groeiateliers

6 tot en met 8 jaar

  • Expeditie droomeiland

Al tekenend met verschillende materialen gaan we op expeditie!

Hoe ziet jouw droomeiland er uit? Welke dieren en mensen wonen er? Wat is er allemaal te beleven? 

Ga je mee op ontdekkingstocht?

Zaterdag 27 januari van 10u30 tot 12u

Zaterdag 2 maart van 10u30 tot 12u

9 tot en met 12 jaar

  • Happy in een blikje

In een klein blikken doosje maken we een plekje waar je je happy voelt!

We naaien vilten figuurtjes die helemaal passen in jouw kleine wereld!

Benieuwd naar je eigen leuke plekje?

Zaterdag 3 februari van 10u30 tot 12u

Zaterdag maart van 10u30 tot 12u

13 tot en met 16 jaar

  • Moodboard

Wat vind jij belangrijk? Hoe wil jij je laten zien aan de wereld? 

We gaan aan de slag met papieren, tijdschriften, posca stiften, texturen, foto's, ... 

Creëer een origineel moodboard op jouw manier! 

Zaterdag 24 februari van 10u30 tot 12u

Zaterdag 23 maart van 10u30 tot 12u

Ik schrijf in voor een groeiatelier

Boek je keuze van groeiatelier op tijd. Ik bevestig je inschrijving per e-mail.

Het groeiatelier gaat door vanaf 3 inschrijvingen

Boek minstens één week op voorhand zodat ik het atelier goed kan voorbereiden. Dankje!

Je kan betalen op de dag zelf, cash of mobiel via QR code. 


Groeitrajecten

Een groeitraject is een reeks van 3 sessies van telkens 1,5 uur. Afhankelijk van het aantal personen betaal je een bepaald bedrag (zie tarieven). De groepstrajecten gaan door op een afgesproken datum.
Wanneer je een individueel traject wilt volgen bekijken we samen welke dag beste past voor jou. 

Kies je groeitraject

Laat uw gegevens achter en ik zal je zo spoedig mogelijk contacteren.

Disclamer en privacy